Vanhat pois tieltä ja ilmanpuhdistimen kimppuun

Tässä on ollut kaikenlaista häslinkiä tänä vuonna joten ei ole tullut kirjoitettua paljon mitään. Nyt on kuitenkin pari pikkuprojektia tuloillaan joten voisi lisätä ne tänne. Ensin kuitenkin voisi päivittää vanhat aiheet pikaisesti ja aloittaa hieman uutta.

Projektorin lamppu

Ensimmäinen on talvella tehty projektorin lampun vaihto. Kuten kuvasta näkyy, se halpa kiinalainen polttimo toimii yhä ja mittarissa on 396 tuntia eli aivan turha maksaa mistään ”Optoman” lampuista. Tällä kertaa voisi vaihtaa polttimon uuteen jo 1000h kohdalla, jos vain muistaa. Kuulemma nämä polttimot alkavat himmentyä merkittävästi jo 1600h kohdalla joten se siitä 3000h kestosta muutenkin…

Kaikki muut projektit

Kaikki muut kesken olleet projektit voikin kuitata sillä, että ne on roskiksessa. Muuton yhteydessä hankkiuduin eroon kaikesta turhasta eikä se ollut mikään pieni määrä tavaraa. Kaikki pitkään kesken olleet projektit oli vain parempi keskeyttää ja keksiä sitten myöhemmin uusia. Muuton jälkeen kyllä huomasi, että oli tullut muutettua turhaa tavaraa vieläkin joten perilläkin meni vielä roskiin tavaraa. Tietenkin kaikki käyttökelpoinen ja jonkin arvoiset asiat tuli myytyä, osa tavarasta tuli lahjoitettua kavereille ja kirppareille ja vasta loput meni kierrätykseen/roskiin.

Ilmanpuhdistimen ehostus, osa 1

Ensimmäinen uusi pikkuprojekti on ilmanpuhdistimen ehostus. Ilmanpuhdistin oli aikaisemmin yksinään eri huoneessa joten sen valkoinen väri ei liiemmin haitannut. Nyt se on kuitenkin aika keskeisellä paikalla viihdelaitteiston keskellä eikä muuta yhtä keskeistä ja hyvää paikkaa oikein ole joten sille täytyy tehdä jotain.

Tarkoituksena on maalata laite mustaksi jotta se sopii paremmin ympäristöönsä. Avuksi tässä tulee Biltemasta löydetty spray maali. Selosteessa ainakin sanotaan, että tämä on lähes hajutonta. Uskoo ken tahtoo, mutta ainakin se tulee ilmanpuhdistimen pintaan jossa on myös aktiivihiilisuodatin joten ehkä se imaisee hajut itseensä. Yleensä spray maaleja en halua käyttää mihinkään, mutta testataan nyt miten tämä askartelumaali ottaa kiinni muovipintaan ja kuinka tasaista jälkeä sillä saa.

Aluksi laitetta pitää purkaa hieman. Onneksi se onnistui aila pienellä vaivalla, 8 ruuvia irti ja.. no, hieman lähti muovinpaloja irti myös. Oli aika overkill kasaus, kun oli sekä muoviklipsuja joka puolella ja vielä ruuvit päälle. Hyvin se kuitenkin aukesi.

Kylppäri lienee paras maalauspaikka tälle projektille. Tämä spray maali on myös vesiliukoista ja vessa pitää muutenkin siivota taas niin tässä tulee sopivasti kaksi ampiaista yhdellä iskulla.

Näyttää.. semihyvältä. Maali vähän tuntuu kasaantuvan reunoille, mutta toivottavasti se pinta siitä tasaantuu kuivuessa. En ole piiiiitkään aikaan käyttänyt mitään spray maaleja mihinkään, koska yleensä ne on vaan huonoja. Nyt alkoikin jo tulla pientä katumusta, kun en käyttänyt vain jotain siveltimellä levitettävää muovimaalia.. no ensi kerralla sitten. Katsotaan ensin miten tämä onnistuu.

Maali ei kovinkaan vesiliukoiselta tuntunut käsien pesun aikaan. Sai hankata oikein kunnolla, että se lähti käsistä ja lavuaarista vaikka heti maalauksen jälkeen pesikin kädet. Sitten odotellaan maalin kuivumista. Purkki sanoo että 60min riittää, mutta se nyt saa olla sellaiset 9h kuivumassa.

Okei… näyttää aika kiiltävältä. Laitetaan paikalleen.

Nyt aluksi halusin maalata vain etupaneelin ja katsoa miten se onnistuu. Seuraavalla kertaa maalaan loput valkoiset osat. Se on hieman haastavampaa, kun laitetta pitää purkaa enemmän. Seuraavassa osassa on myös laitteen nappien tekstit jotka jää maalin alle. Sinällään ei ole mulle mitään väliä, kun kolmea nappia täytyy lähinnä käyttää ja laitteeseen on myös kauko-ohjain.

Nyt laite iskee vähemmän silmään, mutta loput osat täytyy maalata myöhemmin. Nähtäväksi jää, maalaanko vain valkoiset osat vai myös harmaat osat jollain muulla sävyllä…

Facebook kommentointi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.