Talon perustuksen valmistelu

Viimeksi tuli hahmoteltua pöytälevyyn hieman talon rajoja. Nyt on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen, perustukseen.

Ensin täytyy tehdä ankkureita joilla perustus pysyy paikoillaan.

 

Ankkureiden lisäksi tarvitaan rautalankaa jolla perustus pysyy paremmin kasassa.

Täytyy hieman mittailla kuinka leveäksi perustuksen tekee. Tällä hetkellä varastosta löytyy vain yhtä pitempää puutikkua… jäätelötikuilla tätä ei ihan voi tehdä. Toivottavasti löytyy vielä paikka josta näitä saa tarvittaessa lisää…

 

Jostain syystä nurkista löytyi myös jotain Finnfoam levyn jäänteitä. Niiden pitäisi olla hyvä materiaali muotiksi(*kopkopkop*).

 

Muotti on.. valmis. Ei nyt mikään parhaimman näköinen viritys, koska levy loppui kesken.. tai siis ainakin sen suorat tehdasreunat loppui kesken joten täytyi hieman kokeilla erilaisia ratkaisuja. Laatikoista löytyi myös muovisia kojerasian yhdyskappaleita joista voisi periaatteessa tehdä muotin terassin pylväiksi… testataanpa.

 

Ennen kuin lähdetään testaamaan oikealla kohteella, täytyy tehdä pienikokoinen testialue.

Bauhausista sattui löytymään harrastebetonia jokin aika sitten. Mikäs sen parempi aine pienoismallin perustuksen tekemiseen. Painolla ei tässä ole paljon väliä joten tällä mennään. Kuulostaa yksinkertaiselta…

 

…paitsi, että pussin ohje oli sitä luokkaa, että koko 5kg betonia pitäisi käyttää kerralla. Se ei nyt ihan ole sopiva määrä tähän testiin joten laskin sen perusteella paljonko sitä pitäisi laittaa pieneen määrään(vasen kuva) ja sehän meni päin peetä. Joten lisäilemällä betonia jonkin verran kerrallaan, päädyin johonkin joka muistuttaa jopa hieman betonia(oikea kuva).

 

 

Valmista tuli. Pienemmät muovimuotit olivat täysin epäonnistuneita. Betoni tarrasi kiinni muoviin ja niitä ei saanut irti siitä ilman merkittävää hajoilua. Joten täytyy tehdä pylväidenkin muotit tuosta samasta levystä. Alkuperäinen ajatus oli, että pylväät ovat neliöitä. Sellaisen muotin tekeminen kuitenkin olisi turhan vaikeaa joten täytyy kokeilla 22mm puuterää ja tehdä pyöreät muotit.

Puumuotti toimi aikas täydellisesti. Pohjalla ollut Finnfoam tosin piti kosteuden poissa joten testipalan pohja oli jokseenkin kostea. Tässä olisi pitänyt myös suihkutella välillä vettä betonin yläpintaan jotta kuivuminen olisi tasaisempaa jne. Se täytyy ottaa huomioon myöhemmässä valussa, kun kyseessä on paljon isompi palanen. Voi toki olla, että Finnfoam ei välttämättä ole se paras muotti tähän hommaan… mutta sillä mennään.. sitten, kun tulee valun aika. Nyt muotit on valmiina ja voi miettiä seuraavaa vaihetta.

Facebook kommentointi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.