Vielä yksi pikku valaisin

Okei, tehdään vielä yksi pikainen Philips Hue valaisin. Tällä kertaa vessaan.

Koska tämän valaisimen ei ole tarkoitus tulla seinälle tai kattoon vaan lähinnä jonkin kaapin päälle piiloon, etsin halvimman roiskesuojatun valaisimen jonka löysin. Kyseenalaisen kunnian sai Harvian saunavalaisin, jonka miinuksena nyt tässä tapauksessa on kuvussa käytetty aito lasi.

Kuten näkyy, tämä valaisin on yllättäen tarkoitettu asennettavaksi kiinteästi saunan seinään. Mut ei se mitään.. johto nippusiteellä kaksinkerroin valaisimen sisään niin ei sitten irtoa ensimmäisellä nykäisyllä ainakaan.

Hieman kuumaliimaa vielä johtoon ja valaisimen turhiin reikiin. Eihän tämän päälle nyt pitäisi roiskua mitään, mutta on se nyt kuitenkin kylppäri joten…

Sitten sisään laitetaan Philips Hue 6.5W E14 kynttilälamppu. Tämä yhdistyy jo olemassa olevaan Philips Hue siltaan.

Kansi kiinni ja valmis. Kytkintä tämä valaisin ei tarvitse, koska sitä ohjataan langattomasti.

Järkevään ohjaukseen tarvitaan liikkeentunnistin joka pienestä koostaan huolimatta on varsin pätevä vehje. Se tunnistaa valoisuuden ja liikkeen ja paristo kestää pari vuotta.

Valoisuuden tunnistuksesta on hyötyä, koska vessassa on katto- ja peilivalaisin olemassa eikä tämän valaisimen käynnistymisestä niiden kanssa samaan aikaan ole mitään apua. Tämä on tarkoitettu lähinnä yöaikaiseksi kulkuvaloksi.

 

6.5W ledivalaisin on yllättävän kirkas vaikka kyseessä on tuollainen pieni kynttilälamppu. Tuo valaisin toimii nyt hyvänä käyttisvalona päiväsaikaankin.

Liikkeentunnistimen mukana tulee todella voimakas supermagneetti jonka voi kiinnittää pienellä ruuvilla mihin tahansa.. tai sitten heittää magneetin kiinni metalliseen levyyn ja liikkeentunnistimen sen päälle niin pääsee helpolla 🙂

Olisihan sitä halvemmallakin voinut tehdä vessaan valoautomatiikkaa, mutta Philips Huen hienoin ominaisuus on erilaiset valo-ohjelmat. Nyt vessaan mentäessä päivällä, valot syttyvät kirkkaimmalla asetuksella, jos vessan kiinteä valaistus ei ole päällä ja yöllä valaisin syttyy himmeällä ja lämpimällä sävyllä. Näitä kellonaikoja, valon määrää, sävyä, jne. pystyy asettamaan helposti kännykän kautta.

Tai oikeastaan hienointa on näissä liikkeentunnistimissa se, että valot eivät syty heti täysille vaan niissä on n. 1 sekunnin kirkastumisvaihe joka tekee valaistuksesta modernimman ja ystävällisemmän. Myös äänettömyys on kiva. Näissä ei ole mitään relettä joka naksahtaa kuuluvasti päälle.

Facebook kommentointi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.