Vanhuus tulee valojen muodossa

Jouluna sain lahjaksi Philips Hue E27 aloituspaketin joka sisälsi kolme 9.5W E27 polttimoa, ohjauskeskuksen ja yhden himmentimen. Sittemmin homma on hieman lähtenyt lapasesta ja nyt joka huoneessa on Philips Hue tuotteita. Myös Google Home Mini kaiuttimia on ilmestynyt kotiin sittemmin…

…mutta tässä välissä tehdään pari valaisinta makkariin jotka ovat selkeä vanhuuden symboli(ainakin minulle).

 

Eli ostettiin 2x Philips Hue Runner 5.5W seinävalaisinta. Tai oikeastaan se on vain spottivalaisin jonka voisi asentaa minne vaan, mutta me laitetaan nämä seinälle.

 

Probleemi numberi uunoli; nämä valaisimet on tarkoitettu asennettavaksi kojerasian päälle. Kotelossa on kyllä jätetty heikompia kohtia joista voi murtaa pyöreän kohdan auki. Tosin sopivin sellainen on Philips logon kohdalla ja enkä halua kyllä näiden koteloa rikkoa mitenkään. Ties vaikka jonain päivänä nämä olisi asennettu kojerasian päälle..

Onneksi kaapista, jota tuo toinen aina kritisoi et ”voisko näitä johtoja heittää jo meneen kun niitä on joka paikassa, blaablaablaa” mutta tälläkin kertaa sieltä löytyi kaksi sopivaa johtoa tähän projektiin, HÄHÄÄ! :)=

 

Sitten vaan johtimet kiinni sokeripaloihin ja koteloihin eikä pidä unohtaa vedonpoistoa(!) eli kaapeli tuon klipsun alta ja tiukasti kiinni.

Pakko käyttää laseria, kun sellainen löytyy. Parit merkit seinään…

Sitten vanha uskollinen, lähes loppuunajettu Milwaukee iskuporakone ja Tiede lehden tilauslahjana saatu porakone hoitaa homman. Ai niin! Ei pidä unohtaa imuria, muuten kivipölyä on joka paikassa.

Hyvä, kun seinään tarvitsee laittaa vain ensin pienet klipsut about samalle linjalle ja sen jälkeen valaisin päälle ja kiristys.

Johto tulee yksinkertaisesti valaisimen reunan alta ja menee piiloon sängyn päätylevyn taakse. Ei ihanteellinen ratkaisu, mutta toimiva 50v vanhassa kerrostalossa.

Koska meillä oli jo olemassa Philips Hue silta, näitä valaisimia voi säätää sekä kännyköistä että Google Home äänikomennoilla. Ilman siltaa täytyisi tyytyä ilmeisesti pelkkään himmennykseen mukana tulevilla langattomilla himmentimillä.

Philips Hue Runner 5.5W (taloon.com)

 

Facebook kommentointi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.